Na stránkách FakturaOnline.cz najdete i rychlou odpověď na často kladené otázky.

1. Jak si mohu prodloužit předplatné aplikace FakturaOnline.cz?

Předplatné lze prodloužit následujícími způsoby:

  1. Platba platební kartou
    Na stránce Objednávka předplatného stačí vybrat vámi preferovaný tarif (např. Tarif PREMIUM) a před odesláním zvolit možnost Platba platební kartou. Poté budete přesměrováni na online platební bránu. Jakmile proběhna platba, předplatné bude prodlouženo automaticky.
  2. Platba bankovním převodem
    Na stránce Objednávka předplatného stačí vybrat vámi preferovaný tarif (např. Tarif PREMIUM) a před odesláním zvolit možnost Bankovní převod. Bude vám vygenerovaná proforma faktura. Po jejím úspěšné uhrazení bude předplatné prodlouženo automaticky.
Platba tarifu Premium/Mini

2. Zaplatil/a jsem předplatné a tarif není aktivní

Nejčastější příčinou chyby při aktivaci tarifu je špatně uvedený variabilní symbol, kvůli kterému se platba automaticky nespáruje s účtem. Prvním krokem je ověření, zda byla platba opravdu realizovaná a zda byl uveden správný variabilní symbol. Jestliže klient zjistí, že zaplatil se špatným bankovním variabilním symbolem nebo i přes stržení platby nebyl tarif aktivován, nejrychlejší cesta je napsat na podpora@fakturaonline.cz, platba bude dohledána ručně, spárována s profilem klienta a účet bude vzápětí aktivní. 

3. Potřebuji vystavit fakturu se starými sazbami DPH. Jak ji vystavím?

Stačí vybrat Datum zd. plnění před 1.1.2024, sazby DPH se přenou na sazby platné v minulém období. Zároveň je z nabídky možné zvolit Vlastní sazbu a zadat výši DPH dle vlastních požadavků.

DPH - vlastní sazba

4. Potřebuji na fakturu za předplatné zadat své fakturační údaje

Po přihlášení do FakturaOnline.cz přejděte do sekce Můj účet a následně zvolte Fakturační údaje, kde své údaje vyplníte. Po zaplacení proforma faktury vám bude na email zaslána faktura se zadanými fakturačními údaji. Fakturu lze také najít v sekci Můj účet - Prodloužit tarif. Pokud jste své fakturační údaje nevyplnili a fakturu uhradili, napište nám na podpora@fakturaonline.cz a my vám fakturu rádi upravíme zpětně. Podrobný návod nastavení fakturačních údajů najdete v tomto článku.

5. Poskytujete data ukládaná do formuláře třetím osobám?

Informace, které zadáte do formuláře při vytváření faktury se nikam neukládají a informace o využívání služby FakturaOnline.cz nikomu neposkytujeme.

6. Hrozí možnost zneužití údajů z faktury, kterou vytvářím?

Možnost zneužití osobních nebo firemních údajů, včetně jakýchkoliv dalších informací z faktury v žádném případě nehrozí. Spojení mezi vaším počítačem a službou FakturaOnline.cz je zabezpečeno pomocí šifrovaného protokolu HTTPS a data, která zadáváte do formuláře při vytváření faktury se na naší straně nikam neukládají.

7. Odkud se načítají informace o subjektech na základě IČO?

K načtení názvu a adresy ekonomického subjektu využívá aplikace FakturaOnline.cz služeb volně přístupného informačního systému ARES (Administrativní registr ekonomických subjektů) Bližší informace o ARES.

8. Chtěl bych fakturu v jiném jazyce nebo jiné měně. Je to možné?

Jazyk a měnu faktury lze vybrat z široké nabídky v sekci Obecné nastavení přímo při vystavování nové faktury.

Jazyk a měna faktury

9. Zapomněl jsem heslo, jak mám postupovat?

O obnovu zapomenutého hesla si můžete zažádat na stránce Obnova zapomenutého hesla. Zde stačí do formuláře vyplnit e-mail k účtu, na který vám obratem zašleme instrukce.

10. Proč se mi na faktuře zobrazuje Plátce DPH, i když plátcem nejsem?

Informace Plátce DPH se zobrazuje, pokud máte jako druh faktury zvolenou Fakturu s DPH. Ujistěte se prosím, zda máte jako druh faktury zvolenou Faktura bez DPH.

Faktura bez DPH